India schrikt van tsunamiwaarschuwing

GalaxyMan, static, Roel_Jewel en goofyw hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe eilandengroep de Nicobaren is hevig geschrokken door de waarschuwing van het meteorologisch instituut voor tsnumani's. De eilandengroep aan de kust van India werd al getroffen door een hevige aardbeving van zeven op de schaal van Richter.

De aardbeving zorgde voor hevige paniek op de Nicobaren. Bewoners van het eiland verlieten massaal hun huizen en zochten naar open plekken om daar veilig te zijn voor eventuele instortingen. Er is nog niks bekend gemaakt over de schade of eventuele slachtoffers die de aardbeving heeft veroorzaakt.

De tsunami van Tweede Kerstdag zorgde ook op de Nicobaren voor hevige verliezen. De tsunami werd toen veroorzaakt door een aardbeving van negen op de schaal van Richter. Op de eilandengroep vielen daarbij enkele honderden doden en veel meer gewonden.

Update 21.17 uur
Inmiddels is de tsunami-waarschuwing opgeheven. Ook is bekend geworden dat er geen schade is veroorzaakt door de aardbeving. Bovendien wordt er niet aangenomen dat er slachtoffers zijn gevallen door de aardbeving.