Giel Beelen drukt Helwegen uitzending uit

SunChaser schreef voor ons onderstaand nieuwsbericht en meldde het via de nieuws-submit:

Knal van de molenwiek3FM-jock Giel Beelen heeft het vanochtend tijdens zijn ochtendshow aan de stok gekregen met Marijke Helwegen, de zelfverklaarde woordvoerster van de cosmetische chirurgie. Mevrouw werd boos toen Beelen aan haar assistent vroeg of ze soms 'een klap van de molen had gehad'. Dit pikte mevrouw Helwegen niet en ze dreigde weg te gaan als hij het nogmaals zou zeggen. Beelen herhaalde daarop: ''klap van de molen.''

Helwegen begon toen met veel bombarie aanstalten te maken om weg te gaan, waarbij ze nog zeker twee minuten bleef zeggen dat de studio zou verlaten. Maar meteen kwam ze al terug op verzoek van een medewerker van Giels ochtendshow.

Marijke wilde weten wat Giel bedoelde met ''klap van de molen'', waarop de DJ antwoordde dat het gewoon een milde uitdrukking was voor iemand waarbij een steekje los zit. ''Net zoals er bij mij een steekje los zit.'' Marijke snapte dat Beelen het niet zo kwaad bedoelde, maar de sfeer was volgens de DJ al verpest. ''Volgens mij kick je er op om stampij te maken. Ik wil dat je nu weggaat, zonde van mijn zendtijd'', zo zei Beelen.

Toen Helwegen nog een betoog begon te houden over hoe gevoelig Giel wel niet was drukte hij haar weg. De escalatie tussen Beelen en Helwegen is na te luisteren via giel.vara.nl, dertig minuten in het derde uur.