Jeugdige verdachten zedenzaak ontkennen

Icoon Binnenlands nieuwsTwee jongens uit het Friese dorpje Ee die verdacht worden van seksueel misbruik van vier meisjes ontkennen schuldig te zijn. Zo heeft de politie bekendgemaakt. Gisteravond werd er voor inwoners van Ee een informatieavond belegd over de uitkomsten van het politie-onderzoek.

De beide verdachten stellen niets met de zaak te maken te hebben. De eenduidige en onafhankelijke verklaringen van de slachtoffers over de seksuele handelingen van het tweetal duiden echter op het tegendeel. De politie zegt 100 procent zeker te zijn dat de jongens van tien en twaalf jaar oud schuldig zijn. De vier misbruikte meisjes zijn drie tot en met negen jaar oud.

De informatieavond werd bijgewoond door ongeveer vijftig ouders. Geen van hen wilde reageren tegenover de massaal aanwezige pers. De zedenzaak zorgde voor veel beroering in de kleine gemeenschap van het Noord-Friese dorp en leidde aanvankelijk tot wilde geruchten. De jongens zijn door hun jeugdige leeftijd niet strafrechtelijk te vervolgen.