Al Qaeda stelt Europese landen ultimatum

THC1, masa02, Melch en Aka-Zigor wezen ons via de nieuws-submit op het volgende:

IcoonIn een verklaring op internet heeft een zijtak van de terreurgroep Al Qaeda verschillende Europese landen een ultimatum gesteld. De eis luidt dat de landen vóór 15 augustus hun militaire troepen uit Irak terugtrekken. Anders volgen er aanslagen, vergelijkbaar met die in Londen op 7 juli, aldus de verklaring. Ook Nederland wordt daarin met name genoemd, naast Denemarken, Italië en Groot-Brittannië.

"Deze boodschap is de laatste waarschuwing aan Europese landen. We willen jullie een maand de tijd geven om je soldaten uit het land van Mesopotamië te halen," zo laten de schrijvers weten. De verklaring is ondertekend door Brigades Abu Hafs al-Masri. Deze beweging claimde eerder ook achter de zelfmoordaanslagen in Londen en de bomaanslagen van 11 maart 2003 in Madrid te zitten.

Landen die niet ingaan op de eis staat, volgens de groepering, een bloedige oorlog te wachten. "Dit zijn onze laatste woorden. De moedjahedien, die op de uitkijk staan, zullen in jullie hoofdsteden een andere taal spreken". Geven de landen geen gehoor aan het ultimatum, dan "zullen er geen boodschappen meer volgen, alleen nog acties die in het hart van Europa gegrift zullen staan", zo laten de opstellers van de verklaring, waarvan de authenticiteit nog niet onderzocht is, weten.