Privé aan de haal met koninklijke foto's

Icoon Media nieuwsZe waren niet welkom bij de fotosessie met kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima en de prinsesjes Amalia en Alexia, maar weekblad Privé kwam vandaag toch van alle tijdschriften als eerste met een uitgebreide reportage. Het roddelblad liet speciaal de persen een dag eerder draaien, om maar de concurrentie voor te blijven.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is niet blij met de actie, maar stelt weinig te kunnen ondernemen. Privé wist de foto's te krijgen via een persbureau dat wel bij de bijeenkomst aanwezig was. "We hebben er ook over getwijfeld of we ook persbureaus niet uit zouden nodigen. Maar we hebben ervoor gekozen om hen niet de dupe te laten worden van Privé", stelt Gerard van der Wulp van de RVD. "We hebben Privé nog in een brief gevraagd niet te publiceren. We vinden het erg jammer dat ze dat toch gedaan hebben."

Door de actie lijkt de kloof tussen Privé en het Koninklijk Huis enkel vergroot te worden. Het blad was zondag niet welkom omdat het volgens de RVD in het verleden duidelijk heeft gemaakt de persoonlijke levenssfeer van het gezin van de kroonprins niet te willen respecteren, door onder meer foto's te publiceren van privé-uitstapjes.

Willem-Alexander, Máxima en dochters