Ophef over 'Nederlandse' strijders in Irak

SolidArt en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds enkele dagen zwerft er een filmpje over het internet, waarin Nederlands sprekende moslimstrijders het vuur openen op een Amerikaanse soldaat in Irak. In het fimpje vraagt de ene schutter aan de andere of hij hem heeft geraakt. De schutter beantwoordt de vraag volmondig met "ja".

In het flimpje staat de soldaat Stephan Tschiderer bij zijn voertuig te wachten. Hij werd neergeschoten en liet zich vallen, maar na enkele seconden staat hij weer op en zoekt dekking achter het voertuig. "Ik wist dat ik geraakt was, maar wist niet hoe erg de impact was en waar de schutters zich bevonden. Het enige wat door mijn hoofd schoot was dat ik dekking moest zoeken en de schutters lokaliseren," aldus Tschiderer in het persbericht (pdf) van het Amerikaanse leger. Stephan Tschiderer bleek gered te zijn door zijn kogelwerende vest en bedankt op internet de fabrikant van het kogelwerende vest.

Wat niet te zien is op het filmpje is dat de soldaat zijn collega's een waarschuwing geeft en dat de achtervolging op de daders wordt ingezet. Eťn van de daders werd geraakt en kon worden opgepakt. De ander wist te ontsnappen.

Volgens de website Virtueel Vaderland verscheen de video voor het eerst op internet op Nonse.com en Donttouchmyride.com

Volgens Rob Willekes uit Amsterdam wordt er op het filmpje helemaal geen Nederlands gesproken, zo laat de nieuwssite NU.nl weten. ''Mijn vriendin is een Armeense en geboren in Irak. Ze heeft daar tot haar vijftiende gewoond'', schrijft hij in een e-mail aan NU.nl. Willekes heeft zijn vriendin de tekst laten vertalen en volgens hem zeggen de mannen niet ''heb je hem geraakt?'', maar ''adhum el garath?'', wat ''zal ik de spullen opbergen'' betekent.

_
Bekijk hier het filmpje.