Amerikaans politicus: atoombom op Mekka

Tom TancredoDe Verenigde Staten mogen een atoombom op de Arabische bedevaartsplaats Mekka gooien, indien islamitische terroristen Amerikaanse steden aanvallen met kernwapens. Dat vindt het Republikeinse congreslid Tom Tancredo, afgevaardigde voor Colorado. Tancredo deed zijn uitspraak tijdens een talkshow op de Amerikaanse radio.

Volgens een woordvoerder van de politicus was de uitspraak hypothetisch bedoeld. "We hebben een vijand zonder uniform of staat. Hoe kunnen we ze opjagen? Hoe kunnen we ze zo treffen dat ze afzien van hun moorddadige ideeën?", vroeg zegsman Will Adams zich af. Tancredo, die bekend staat als een ultra-conservatief die geen blad voor de mond neemt, liet later weten 'slechts wat ideeën te hebben geuit'.

Mekka is een voor moslims heilige plaats in Saoedi-Arabië. Zij die het zich kunnen veroorloven moeten ten minste één keer in hun leven op bedevaart naar Mekka trekken, de zogenaamde hadj.

-
Met dank aan No_More_Mr._Nice_Guy, most_wanted, NinjaNoKa, Cabron, PIM4EVER en Scootmobiel, voor het submitten van dit bericht!!