Weblog Retecool door de knieŽn voor Talpa

Icoon Media nieuwsWeblog Retecool verwijdert op verzoek van de nieuwe tv-zender Talpa een zogenoemde Foto Fuck. De website riep afgelopen vrijdag op om bewerkte foto's met Talpa als thema in te sturen. Dit resulteerde in enkele tientallen reacties. De tv-zender van John de Mol was echter niet zo blij met het resultaat.

"Met name de uitingen waarin wordt verwezen naar terrorisme, pornografie, incest, homoseksualiteit en de holocaust kunnen wij niet erg waarderen en zijn schadelijk voor Talpa", zo stellen juristen van Talpa. In de schriftelijke reactie vraagt Talpa de weblog de inzendingen binnen 24 uur te verwijderen. Retecool geeft hier gehoor aan, en zal de fotofucks woensdag om precies 13.43 uur weghalen.

"Helaas heeft Talpa veel meer doekoe dan Retecool, dus hebben we weinig zin er met gestrekt been in te gaan", verklaart Retecool. Woordvoerder Maarten van Rooijen van Talpa laat weten niet blij te zijn met het feit dat de eis meteen online werd gezet. "We bekijken nu met onze juridische afdeling of we er nog iets aan gaan doen. Maar zo krijgen we inderdaad een beetje een averechts effect", aldus Van Rooijen.