F1: Uitslag Grand Prix van Engeland

Juan Pablo Montoya heeft vanmiddag de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone gewonnen. Hij kon de nummer twee, Fernando Alonso, nipt twee seconden voorblijven. Montoya's teamgenoot Kimi RšikkŲnen werd derde.

Montoya maakte optimaal gebruik van de start en was na twee bochten Alonso al voorbij voor de leiding. Takuma Sato maakte de start niet mee vanaf de grid, hij liet in de laatste bocht van de opwarmronde zijn motor afslaan en moest vanuit de pitstraat starten. Hij veroorzaakte en passant hiermee een safety car-situatie, die slechts twee ronden duurde.

Na het verdwijnen van de safety car gingen Montoya en Alonso er als een speer vandoor. Ze bleven elkaar opjagen. Doordat ze dezelfde pitstopstrategie hadden, bleven ze de hele race dicht bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk trok Montoya aan het langste eind, niet in de minste plaats doordat Alonso werd opgehouden bij het inhalen van achterblijver Jarno Trulli.

De race kende weinig uitvallers. Narain Karthikeyan was de enige; hij zette in de elfde ronde zijn Jordan aan de kant en moest uitstappen. Even leek het er op dat zijn teamgenoot Tiago Monteiro direct daarna ook uitviel, maar hij kon zijn race alsnog vervolgen.

Kimi RšikkŲnen reed een sterke race, en wist zichzelf vanaf de twaalfde startplaats naar de derde plaats op te werken, waardoor zijn achterstand in het wereldkampioenschap op Alonso niet veel schade opliep. De Ferrari's stelden opnieuw teleur, met zesde en zevende posities voor Michael Schumacher en Rubens Barrichello. Christijan Albers, de Nederlandse Minardi-coureur, finishte als achttiende en voorlaatste met een ronde voorsprong op zijn teamgenoot.

Voor meer Formule 1-nieuws en de volledige uitslag kijk je natuurlijk op de FOK! F1manager!