Veel arrestaties in Italië na terreur in Londen

Don_Vanelli had ons via de nieuws-submit te melden:

In Italië zijn in de twee dagen na de bloedige aanslagen in Londen 142 mensen aangehouden, vooral illegale immigranten. Bij de actie werden 2.000 agenten ingezet. De arrestaties vonden vooral plaats in en rond Milaan, het financiële centrum van Italië. Dat geldt als een mogelijk doelwit voor een terreuraanval.

Onder de arrestanten zijn 83 illegalen van wie er 52 spoedig zullen worden uitgezet. De rest zijn criminelen. Ook nam de politie 1,5 kilo explosieven en een pistool in beslag. In totaal werden 7.000 personen gecontroleerd

De aanhoudingen van de afgelopen dagen moeten gezien worden in het streven om een grotere veiligheid te garanderen na de aanslagen in Londen, illegale immigratie aan te pakken en kleine criminaliteit te bestrijden, aldus de verantwoordelijke politiekolonel Cosimo Piccino.

Radicale moslims hebben Italië al herhaaldelijk gedreigd met aanslagen wegens de Italiaanse inzet in Irak en Afghanistan. De regering overweegt de politie meer bevoegdheden te geven in de strijd tegen terreur.