'Al-Qaida' groep claimt aanslagen Londen

De BBC meldt een website te hebben gevonden waarin een tot nu toe onbekende groep die zich de 'Geheime Organisatie van de al-Qaida Jihad in Europa' noemt, de aanslagen van vanochtend in Londen claimt. Op de bewuste website heeft eerder materiaal gestaan dat met al-Qaida te maken zou hebben, maar zulke beweringen zijn vaak moeilijk of niet te verifiŽren. Het adres van de website is ons niet bekend.

Merk op dat 'al qaida' letterlijk 'de bron' of 'het fundament' betekent; en dat 'jihad' letterlijk 'strijd' betekent, dus de groep kan voluit 'Geheime Organisatie van het Fundament voor de Strijd in Europa' worden genoemd. De suggestie van een harde link met de plegers van de aanslagen in New York en Madrid moet voorlopig speculatief worden geacht. We weten op dit moment alleen zeker dat een islamitische groep beweert de aanslagen gepleegd te hebben.

Hieronder volgt de tekst van de verklaring.

In naam van God, de barmhartige, de meedogende, moge vrede met de vrolijke en onverschrokken strijder de Profeet Mohammed zijn, de vrede van God zij met hem.

Natie der Islam en Arabische natie: verheugt u, want het is tijd om wraak te nemen op de Britse Zionistische Kruisvaarders-regering ter vergelding van de bloedbaden die Groot-BrittanniŽ in Irak en Afghanistan pleegt. De heldhaftige verzetsstrijders hebben een gezegende aanval in Londen uitgevoerd. Groot-BrittanniŽ brandt nu van angst, terreur en paniek heersen in de noordelijke, zuidelijke, oostelijke en westelijke kwartieren.

Wij hebben de Britse regering en het volk herhaaldelijk gewaarschuwd. We hebben onze belofte ingelost en onze gezegende militaire aanval in Groot-BrittanniŽ uitgevoerd nadat onze verzetsstrijders zich langdurig en krachtig hebben ingespannen om het succes van de aanval te verzekeren.

Wij blijven de regeringen van Denemarken en ItaliŽ waarschuwen alsmede alle andere Kruisvaarders-regeringen dat zij op dezelfde wijze gestraft zullen worden indien zij hun troepen niet uit Irak en Afghanistan terugtrekken. Hij die waarschuwt is vrijgesteld.

God zegt: "Jullie die geloven, Als jullie helpen de doelstelling van Allah te vervullen, dan helpt Hij jullie, en zal jullie voeten stevig neerplanten."De originele verklaring volgens Der Spiegel