Lil' Kim moet de gevangenis in

Lil\' Kim in betere tijdenLil'Kim, de sexy vrouwelijke rapster wier echte naam Kimberly Jones luidt, is veroordeeld tot één jaar en één dag gevangenis en een boete van $50.000 voor het plegen van meineed tegenover een federale jury. Lil'Kim was in maart al veroordeeld voor dit feit, na haar verklaring tijdens een andere rechtszaak, over een schietpartij uit 2001 van leden van haar entourage voor een radiostation uit New York. Haar assistent is tevens veroordeeld wegens omkoping en samenzwering met dezelfde strafmaat.

Lil'Kim zal de geschiedenis ingaan als eerste bekende vrouwelijke rapper die veroordeeld is tot een gevangenisstraf. Ze zal zich op 19 september aanstaande moeten melden in een half-open huis van bewaring in Danbury, Connecticut.

Nog tijdens de zitting betuigde de rapster, haar tranen verbijtend, spijt: "Op het moment dat ik tegenover de jury mijn verklaring aflegde, dacht ik er zo goed aan te doen. Nu weet ik dat ik daarmee de fout in ben gegaan. Ik heb m'n hele leven hard gewerkt om te bereiken wat ik nu ben. Ik hoop dat mensen mij niet alleen beoordelen op deze fout, maar in hun oordeel mijn totale levenswerk in acht willen nemen. Ik ben een goed en Godsvrezend mens."

Overigens is hiermee de ellende voor Lil' Kim nog niet ten einde. Zo zal ze zich binnenkort nogmaals moeten verantwoorden; dit maal voor de IRS, de controle-instantie van de Amerikaanse belastingdienst. Ze zou voor een bedrag van 450.000 dollar aan juwelen hebben ingevoerd, maar daarvan hebben opgegeven dat dit slechts 49.000 dollar waard zou zijn, waardoor ze nog een flinke naheffing en boete riskeert.