Doden bij treinongeluk Oostenrijk

Icoon Buitenlands nieuws Bij een botsing tussen twee treinen in het zuidwesten van Oostenrijk zijn zaterdag zeker drie mensen gedood. Ongeveer dertig personen raakten gewond, waarvan er nog een aantal in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Dat heeft het Oostenrijkse persbureau APA gemeld.

Volgens de eerste berichten van reddingswerkers hebben een aantal mensen meer dan een uur vast gezeten tussen de resten van de deels ontspoorde treinen. Over de oorzaak van het ongeval, dat vlak bij het plaatsje Bramberg gebeurde, is nog niets bekend. Het is ook nog niet duidelijk of er nog meer slachtoffers tussen de wrakstukken liggen.

Update 20.10 uur
Bij het ongeval blijken geen drie, maar twee personen om het leven te zijn gekomen. 33 Mensen raakten gewond, enkelen van hen verkeren nog in levensgevaar. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend gemaakt, maar onder de gewonden zouden zich enkele buitenlanders bevinden.

Het ongeluk, dat plaatshad in de buurt van de wintersportplaats Zell am See, ontstond toen twee treinen met elkaar in botsing kwamen, waardoor meerdere wagons ontspoorden. Op het betreffende stuk ligt slechts een enkelvoudig spoor. Vermoedelijk is één van de treinen te vroeg vertrokken.

Onder de 41 passagiers bevonden zich meerdere buitenlandse toeristen. De treinroute is vooral in trek bij vakantiegangers en liefhebbers van oude spoorwegen.