Politie krijgt veiligheidsvesten in maart

Icoon Binnenlands nieuwsDe Nederlandse politie zal tot maart moeten wachten tot zij nieuwe veiligheidsvesten krijgt. De aanbestedingsprocedure zal opnieuw moeten worden gedaan, omdat de vesten van de fabrikanten zijn afgekeurd. Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaat het om tien vesten van fabrikanten uit binnen- en buitenland. Allemaal kwamen zij niet door de test. "Het was de bedoeling om de vesten in september uit te leveren, dat wordt nu maart", zei hij vrijdag.

Volgens de KLPD kwamen de vesten niet door de testen heen door de uitgebreide eisen waaraan de vesten moeten voldoen. Niet alleen wordt er van de vesten bescherming verwacht, maar ook moeten de vesten goed zitten en makkelijk aan en uit te trekken zijn. Ook wordt er van de vesten verwacht dat zij injectienaalden tegenhouden.

De vakorganisatie van de politie, de ACP, is zeer teleurgesteld over de vertraging. "Maar het zou nog erger zijn geweest als de gebreken aan het licht waren gekomen, nadat de vesten waren uitgereikt", aldus de voorzitter van het ACP.