'Tweede poema op Veluwe gespot'

RonaldV had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Arno van der Valk van stichting Pantera lopen er waarschijnlijk twee poema's rond op de Veluwe. Nadat men eerder foto's in handen kreeg van een donkerkleurige roofkat (foto links), is er nu een foto aangeleverd van een lichtblonde poema. De foto is met behulp van een warmtebeeldcamera 's nachts genomen in de buurt van Hoenderloo. De maker van de foto wil niet dat zijn naam aan de pers wordt doorgegeven, zo laat Van der Valk weten.

Los van deze foto, waarvan de authenticiteit (nog) niet vaststaat, kreeg Van der Valk meerdere mensen aan de telefoon die een blonde poema hadden gezien: ''Het gaat om meldingen vanuit Ermelo, Hoenderloo en Kootwijk. Aanvankelijk hebben we dit stilgehouden omdat we geen paniek willen zaaien, maar zo langzamerhand raken we er steeds meer van overtuigd dat er een tweede poema rondloopt.''


Poema nummer twee ?

Pantera mag tot 1 augustus jagen op de Veluwse poema. Sinds dit weekeind heeft de stichting een extra krachtig verdovingsgeweer van een gulle gever gekregen, waarmee een dier vanaf meer dan honderd meter uit kan worden geschakeld. Sportkledingfabrikant Puma zou inmiddels hebben aangegeven als sponsor te willen optreden voor de kostbare jacht. Vandaag hoopt Pantera daarover de details te horen. De stichting hoopt overigens tot half augustus te mogen jagen op de poema('s). Als er dan nog geen beest gevonden is moeten we erkennen dat de poema gewonnen heeft, aldus Van der Valk.

Update 11:02
FOK!user B03S ontdekte zojuist dat de nieuwe foto van Pantera die vanochtend ook door de Telegraaf gepubliceerd werd afkomstig is van deze site en dus een poema in são Francisco de Paula National Forest in Brazilie is.

Bovenstaand nieuwsbericht over de tweede poema komt nu wel in een heel vreemd daglicht te staan.