Dief makkelijk gepakt via mobiele telefoon

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een niet al te snuggere dief is zondagochtend op een wel heel gemakkelijke manier gepakt. Hij had namelijk niet in de gaten dat de gsm, die hij vlak daarvoor buit had gemaakt bij een overval, nog aan stond en dat de politie hem afluisterde.

Toen Dan Juliana uit Neptune Beach†in de Amerikaanse staat Florida zondagochtend van zijn nachtdienst terugkwam,†werd hij aan zijn garagepoort overvallen. Een gewapende man eiste zijn portefeuille en zijn gsm. Juliana was net op dat moment aan het bellen met zijn vriendin. Hij†schakelde de gsm niet uit en gaf hem aan de overvaller. Die liep met de gsm en de portefeuille weg naar een gereedstaande wagen. Juliana's†geschrokken vriendin woonde in de buurt en kwam meteen naar zijn huis om te controleren of alles in orde was. Ze hadden in de gaten dat de overvaller het gesprek niet had afgebroken. Op die manier konden ze de overvaller afluisteren.

De gealarmeerde politie kwam meteen poolshoogte nemen en luisterde met Juliana en zijn vriendin mee de overvaller af. Het bleek om Edward Dolansky te gaan, zijn vriendin Shannon Bohannon zat achter het stuur. Via de mobiele telefoon hoorden ze wat de twee criminelen met het geld van plan waren te doen. Ze wilden onder meer wat kleren gaan kopen en even langs een hotel gaan.

De twee criminelen werden even later gearresteerd toen ze een kledingzaak binnenstapten. Ze hadden helemaal niet in de gaten dat de gsm nog aan stond.† Het wapen bleek een nepwapen te zijn maar de de twee "snuggere" dieven zijn wel aangeklaagd voor een gewapende overval.