Australische politici storen zich aan BB

De Australische versie van Big Brother heeft voor veel opschudding gezorgd aan de andere kant van de wereld. Elke maandagavond wordt 'Big Brother Uncut' uitgezonden, waarin de deelnemers regelmatig poedelnaakt of zelfs vrijend in de sauna, douche of het bad te zien zijn. De overige dagen van de week wordt een normaal Big Brother-programma uitgezonden.

Aan de speciale maandagavonduitzending gaat een waarschuwing vooraf, waarin gemeld wordt dat de uitzendingen niet bestemd zijn voor kijkers onder de vijftien jaar. Toch is Big Brother Uncut populair onder kinderen. Zo'n 3.000 van de 159.000 kijkers zijn kinderen tussen de vijf en de twaalf jaar.

Australische politici storen zich hier erg aan. "Wat we te zien kregen was gewoon pornografie", zegt parlementslid Trish Draper. "We zagen mensen die volledig naakt waren, vol in beeld. En dat op een tijdstip dat kinderen nog voor de televisie zitten."

Zender 'Ten Networks' begrijpt dat niet iedereen het vele bloot waardeert, maar zegt zich te houden zich aan de geldende regels. Deze regels zijn echter door de omroepen zelf opgesteld. Daarom vinden politici dat de overheid strengere regels moet opleggen.

-
Met dank aan PeeJay, die het bericht niet alleen herschreven in de nieuws-submit zette, maar het ook voorzag van de links.