Boze garagehouder plet auto van coureur

Garagehouder Paul Vanlingen uit het Belgische Zonhoven moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen omdat hij de auto van een klant tot een pakketje plette. De BMW 323 van amateur rally-coureur Ronny Nijs werd gereduceerd tot een hoopje staal omdat Nijs de auto maar niet afhaalde, aldus Vanlingen.

De garagehouder bekent volmondig de auto geplet te hebben. "Ik was razend omdat de wagen al maanden in de weg stond. Ik heb Nijs wel twintig keer gebeld, maar hij kwam maar niet. Volgens mij wilde hij de rekening van 600 euro gewoon niet betalen."

Ronny Nijs geeft echter een andere lezing. "De afspraak was dat ik de auto daar kon laten staan tot het rallyseizoen weer zou beginnen. Toen ik in maart de BMW wilde afhalen, vertelde Vanlingen doodleuk dat hij de auto in de autopers had gegooid." Nijs bestrijdt dat hij de rekening voor gedane reparaties te hoog vond en geeft aan de garagehouder nooit aan de lijn te hebben gehad. Na enig aandringen geeft Vanlingen dit toe. "Zijn vrouw nam op en heeft hem misschien niet verwittigd. Maar gebeld heb ik zeker."