Veel overlast verkeer door mooie weer

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet mooie weer heeft voor vele problemen gezorgd op zowel de autowegen als op het spoor. De wegen richting de Nederlandse stranden stonden overvol en files tot wel 14 kilometer ontstonden door een aantal ernstige ongelukken. Op het spoor was het niet veel beter: het treinverkeer rond Amsterdam raakte in de namiddag ontregeld door allerlei technische mankementen.

Degenen die eenmaal de files naar de Nederlandse stranden hadden doorstaan, kwamen voor een volgend probleem te staan: vrijwel alle parkeerplaatsen waren al vol. Toch weerhield dit veel mensen niet om met het mooie weer naar het westen te rijden. Zo stond er op de A15 vanuit Rotterdam een file van 12 kilometer lang.

Ook in de namiddag, toen alle mensen weer huiswaarts gingen, ontstonden er lange files. Daarnaast ontstond er op de Utrechtsebaan in Den Haag een ongeluk, waardoor het verkeer in beide rijrichtingen werd stilgelegd. Scheveningse automobilisten ondervonden hierdoor veel vertraging.

Het treinverkeer in en rondom Amsterdam, dat in de late namiddag gestremd raakte, is rond 20:00 uur weer langzaam op gang gekomen. Naast de defecte bovenleiding bleek er ook een storing te zijn in de bediening van de seinen en wissels op Amsterdam CS.