Finse damesvoetballers gaan naakt na zege

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet bereiken van de halve finale bij de Europese kampioenschappen damesvoetbal was voor het nationale team van Finland reden om volledig uit het dak te gaan. Een onverwachte winst op Denemarken afgelopen zaterdag leidde ertoe dat tien dames van de selectie bij terugkeer in het hotel uit de kleren gingen en het zwembad indoken.

"Tien speelsters renden naakt rond een fontein, en één legde alles op video vast", verklaarde verdedigster Eveliina Saranpaa in de Finse krant Helsingin Sanomat. Aanvoerster Sanna Valkonen ontkent het gebeuren. "De meisjes liepen op te scheppen. Er is niets voorgevallen, en er is ook geen video", liet ze weten aan de media. Een Fins televisiestation claimt echter de video in handen te hebben.

Of het aan de opwinding rond het wilde feestje lag is niet bekend, maar de halve finale werd tevens het eindstation voor de Finse voetbalsters. Woensdag werd de ploeg met 4-1 verslagen door Duitsland. De andere finalist op het EK, dat in Engeland wordt gehouden, is Noorwegen, dat met 3-2 won van buurland Zweden.

Finse vrouwen vieren een feestje
De Finse dames, hier met kleren, vieren een doelpunt tegen Duitsland