Nieuw radiostation doet veel stof opwaaien

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de nieuwe zender Q-music zal weinig overblijven van wat het station nu is: Noordzee FM. Het management van ochtend-dj Gordon heeft al laten weten dat hij binnenkort zal stoppen. "Dit hele medialandschap is nu eenmaal aan verandering toe en ik ook. 2,5 Jaar een ontbijtshow presenteren gaat je niet in je koude kleren zitten en ik sta te trappelen om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Bovendien wijzigt de zender in format per 1 september en zou het toch al het moment geweest zijn om iets anders te gaan doen," aldus Gordon.

Ook lunch-dj Sjaak Bral gooit de handdoek in de ring. In tegenstelling tot Albert Verlinde, die vooral in het weekend te horen is. Hij verklaarde gisteren in zijn tv-programma RTL Boulevard dat hij nog een contract heeft voor een jaar en dat hij dat gewoon uit wil zitten.

Het format van Noordzee FM gaat ook de sloot in. De nieuwe Vlaamse eigenaar De Persgroep wil meer muziek gaan draaien en al het entertainment-nieuws de deur uit doen. De 'deskundingen' die het station dan ook free-lance in dienst heeft, kunnen hun heil ergens anders gaan zoeken. De overige dj's mogen van de nieuwe eigenaar zelf zeggen wat ze doen. Onder hen zit onder andere Winston Gerstanoviz en Martijn Krabbé. Wat zij gaan doen is niet bekend.

Feesten-organisator Q-Dance is ondertussen niet blij met de nieuwe naam Q-music. "Wij wilden met Q-Dance de Belgische markt op, maar de Vlaamse Media Maatschappij, moederbedrijf van Q-music, maakte onlangs bezwaar bij het Benelux Merkenbureau omdat de namen te veel op elkaar zouden lijken. Als zij met hun naam de Nederlandse markt op willen, zullen wij daar ook een probleem van maken."


Wat Martijn Krabbé gaat doen, is nog niet bekend. Onlangs zei hij wel dat hij geen plannen had het niet helemaal lekker lopende Noordzee FM te verlaten.