Pas geboren kat heeft twee gezichten

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Een kat met twee gezichten. Het klinkt bizar, maar in de Amerikaanse staat Oregon is er echt zo'n exemplaar geboren. Het beestje maakt het naar omstandigheden goed. "Iedereen is totaal verbaasd dat zoiets bestaat," zegt eigenaresse Lee Bluetear van het dier in het lokale nieuwsblad The News-Review. "Zo te zien heeft ze maar één hoofd. Volgens de dierenartsen heeft ze waarschijnlijk ook maar één hersenpan. Aan de voorzijde is het hoofd echter gespitst, waardoor ze twee onafhankelijke gezichten heeft."

Het vrouwelijke beestje heeft de naam Gemini gekregen. Ze heeft vier ogen, twee neuzen, twee tongen en twee monden. De dierenarts gaf het katje maar tien procent overlevingskans, maar het beest is de afgelopen dagen een stuk sterker geworden en drinkt meer melk dan in het prille begin.

"We werken hier met drie artsen die bij elkaar 50 jaar ervaring hebben, maar nooit eerder hebben we zoiets gezien," zo zegt de plaatselijke dierenarts Alan Ross. Volgens hem is het een kwestie van afwachten. Indien ze voorspoedig opgroeit, is later mogelijk een operatie nodig om wat extra weefsel te verwijderen tussen haar twee monden.