Weer verdachte Hofstadgroep opgepakt

Icoon Binnenlands nieuws De Amsterdamse politie heeft opnieuw een man opgepakt die verdacht wordt banden te hebben met de Hofstadgroep. Het betreft een 47-jarige Marokkaan met de Nederlandse nationaliteit. Mogelijk bestond er een verband tussen de man en de doodsbrief gericht aan VVD-politica Ayaan Hirsi Ali.

De man werd vorige week al gearresteerd. Het vermoeden bestond dat zijn handafdruk zou overeenkomen met de afdruk op een brief gericht aan Hirsi Ali die is gevonden in een Amersfoortse bakkerij. Hoewel onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is, blijft de man voorlopig in de cel.

Momenteel zitten veertien verdachten vast op verdenking van lidmaatschap van de Hofstadgroep. Deze terreurgroep wordt ervan verdacht diverse aanslagen te willen gaan plegen. Onder meer Hirsi Ali, Geert Wilders en de Amsterdamse burgemeester Job Cohen waren een doelwit. Justitie vermoedt dat de groep ook achter de moord op Theo van Gogh zit. De vermoedelijke moordenaar van de filmmaker, Mohammed B., heeft verklaard alleen te hebben gehandeld.