George Best verdacht van zedendelict

Icoon Buitenlands nieuws Nadat eerder al Robin Van Persie werd opgepakt vanwege verdenking van verkrachting, lijkt nu ook de voormalige Britse voetbalvedette George Best zijn handen mogelijk niet te hebben kunnen thuishouden. Best zou vorige maand een meisje van onder de dertien onzedelijk hebben betast in Surrey, Engeland.

George BestDe voormalige voetballer van onder andere Manchester United is ondervraagd over het incident nadat hij afgelopen donderdag was opgepakt voor weer een ander incident; Best zou ook een 34-jarige vrouw hebben geslagen buiten het huis van zijn ex-vriendin. Of het hier ook werkelijk om zijn ex-vriendin gaat is nog onduidelijk.

Een woordvoerder van Best verwerpt elke beschuldiging tegen de voetbalster, die na zijn carrière te maken kreeg met drankproblemen. De woordvoerder zegt tevens dat Best, als zijn onschuld is aangetoond, degene die de beschuldigingen aan zijn adres heeft gedaan zal vervolgen. Tenslotte stelde de woordvoerder dat de commotie niet goed zal zijn voor het drankgebruik van de 59-jarige ex-voetballer. Best is overigens alweer op borgtocht vrijgelaten.