Zoektocht naar Veluwse poema gaat verder

Icoon Binnenlands nieuwsVandaag zal op volle sterkte verder worden gezocht naar een mogelijk loslopende poema in de Veluwse bossen. Politie, jachtopzieners en de marechaussee zijn betrokken bij de zoektocht naar het dier, dat voor het laatst werd gesignaleerd in de buurt van Ede. Wandelaars en fietsers worden dringend gewaarschuwd het gebied te mijden.

Waar de poema vandaan komt is niet duidelijk. Tot dusver heeft zich nog niemand gemeld die een dergelijk 'huisdier' mist. Het staat vast dat het dier niet recent is ontsnapt uit een dierentuin. Roofdieropvang Pantera denkt dat het om hetzelfde dier gaat dat een paar jaar geleden in Brabant en Limburg is gezien. Een woordvoerder van de opvang meent dat de jacht op het dier zinloos is, aangezien hij te snel en te slim is om zich te laten vangen.

Een woordvoerder van de politie bevestigde vanochtend in het NOS Journaal dat de poema zal worden doodgeschoten zodra hij is getraceerd. Pogingen om het beest levend in handen te krijgen zijn te riskant, daarbij vreest men dat het roofdier toch weet te ontsnappen aan de jagers.

Rond Ede wordt massaal gezocht naar de loslopende poema
Rond Ede wordt massaal gezocht naar de loslopende poema