PvdA: hooligan-foto's opnieuw publiceren

Van Heemst (PvdA)Het aantal arrestaties van mensen die op 17 april betrokken waren bij de rellen na de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax, is opgelopen tot 82. Daarvan werden er 43 op heterdaad aangehouden en 39 in de weken daarna. Van die laatste groep zijn 30 hooligans gearresteerd op basis van beelden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en de foto's die op internet verspreid zijn.

Volgens PvdA-Kamerlid Peter van Heemst zijn de 30 arrestaties die verricht zijn naar aanleiding van de verspreide foto's veel te weinig. Hij spreekt van ''een armetierig resultaat''. De PvdA'er wil dat justitie de de foto's van relschoppers nog een keer publiceert. Hij denkt daarbij ook aan het afdrukken van de foto's in dagbladen.

Justitieminister Piet Hein Donner heeft in een reactie op de uitlatingen van Van Heemst laten weten zich te storen aan het ''kleineren'' van de inspanningen van politie en justitie. De politie heeft zeker 250 elektronische dossiers samengesteld van hooligans die zich op 17 april schuldig zouden hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. Daarnaast zijn er nog eens zo'n 250 dossiers samengesteld van zogeheten meelopers.

Bij de ongeregeldheden half april raakten grote groepen Feyenoord-supporters slaags met de politie. Zeker 25 politiemensen raakten daardoor gewond, alsmede de Rotterdammer die door een vuurwerkincident zwaar gewond raakte aan zijn gezicht.

-
Gezochte hooligan foto's deel 1
Gezochte hooligan foto's deel 2