Vrouw wint tweede keer dit jaar 1 miljoen

Icoon opmerkelijk nieuws De 55-jarige Donna Goeppert zal waarschijnlijk nooit meer klagen over een gebrek aan geluk. De Amerikaanse won afgelopen week namelijk voor de tweede keer dit jaar een jackpot van 1 miljoen dollar met een kraslot. De vrouw noemde haar eigen geluk 'ongelofelijk groot'. "Hoe groot is die kans?"

Volgens de organisatie van de loterij is die kans gelijk aan 1,44 miljoen tegen één voor een willekeurig lot. De kans om de jackpot twee keer te winnen is natuurlijk afhankelijk van het aantal loten waarmee er gespeeld wordt. Volgens professor Bob Storer, professor aan de Lehigh University, komt dat neer op een kans van ongeveer 419 miljoen tegen één als er honderd krasloten gekocht worden.

Met de 1 miljoen die Goeppert in januari won, wist ze onder andere haar hypotheek en die van haar kinderen af te lossen, geld opzij te leggen zodat haar kleinkinderen kunnen studeren en een nieuwe auto te kopen. Wat ze met dit geld gaat doen is nog niet bekend. De loterij heeft overigens bevestigd dat ze een claim voor de jackpot heeft ingediend, maar het duurt in de regel nog vier tot zes weken voordat die claim officieel bevestigd wordt.