Manager neemt naakt sollicitatiegesprek af

Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse rechtbank heeft dinsdag een manager veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij probeerde naakt een sollicitatiegesprek af te nemen. Bovendien staat zijn naam nu op de lijst met 'sex-offenders'. De man zocht naar eigen zeggen naar "een beetje opwinding". Helaas leverde de stunt hem niet alleen een straf op, maar kostte het gebeuren hem ook zijn partner, zijn baan en zelfs zijn vrienden.

De 35-jarige Saeed Akbar was in zijn functie als manager bij een vertaalbedrijf bezig met een sollicitatiegesprek toen hij na een paar minuten opstond en de kamer uitliep. Toen hij terugkwam was hij, tot schok van de 25-jarige vrouwelijke sollicitant, geheel naakt met alleen nog een clipboard in zijn handen. Toen de vrouw niet reageerde op zijn voorstel om ook uit de kleren te gaan, kleedde hij zich weer aan om vervolgens doodleuk door te gaan met het sollicitatiegesprek.

De sollicitante was echter 'not amused'. Ze vluchtte weg uit de kamer, om direct naar de politie te stappen. Akbar vertelde de politie na zijn arrestatie in eerste instantie dat hij bezig was met een rollenspel als onderdeel van zijn interviewmethode, maar bekende later volledig schuld.