Van Persie vast voor verkrachting

SpekkieSpek, chmod, mirage-one, Hoedjevanpapier, sjengsjepers, snowfalcony, Icekool en keijz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Van PersieNederlands Elftalspeler Robin van Persie is opgepakt op verdenking van verkrachting. De speler van Arsenal zit momenteel vast in een cel in Rotterdam, zo liet misdaadverslaggever John van den Heuvel vanochtend op de radiozender Noordzee 100.7 FM weten.

Van den Heuvel tegen radio Noordzee: ''Op dit moment is de aanklacht tegen de voetballer in onderzoek. Op het moment dat iemand aangifte doet van verkrachting, start de zedenpolitie direct een onderzoek. Ze horen de getuigen en stellen sporen veilig. Op het moment dat er voldoende verdenkingen zijn tegen een bepaalde verdachte, in dit geval dus Robin van Persie, dan wordt hij aangehouden en over het algemeen ook vastgehouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of het verhaal van het slachtoffer klopt.''

Volgens Van den Heuvel geeft het feit dat Van Persie al een nacht heeft doorgebracht op het politiebureau aan dat het om een serieuze verdenking gaat. Normaal gesproken mag de politie iemand zes uur vasthouden, maar de 21-jarige voetbalprof is inmiddels al in verzekering gesteld.