Zware kritiek op Rosenmöller van allochtone vrouwen

FOKwa en MDF hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie allochtone vrouwen van het Participatieteam (Pteam) van de commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) noemen de hele commissie een groot fiasco. Ook voor voorzitter Paul Rosenmöller hebben ze géén goed woord over. Hij keurde de allochtonen dames geen blik waardig en vulde enkel zijn zakken, menen de drie, die zeggen zeker de helft van de 30 allochtone vrouwen uit het Pteam te vertegenwoordigen.

Het trio, programmamaakster Mavis Albertina, organisatrice van evenementen Aysim Deveci en Euromed-directeur Nadia Mabrouk, haalt vandaag in de Telegraaf keihard uit naar Rosenmöller en PaVEM: ''Er is door de commissieleden alleen gepraat. Er werden 'zaken op de agenda gezet'. Het geld ging naar het Centraal Planbureau en naar een reclamecampagne. Allochtone vrouwengroeperingen vissen achter het net.''

Alleen over prinses Máxima zijn de drie allochtone vrouwen wel te spreken: ''Zij heeft ons erbij gehaald, zij wilde dat wij zelf aan de slag zouden gaan. Zij praatte met ons, terwijl Rosenmöller, nota bene de commissievoorzitter, ons geen blik waardig keurde. Hij gedroeg zich koninklijker dan de prinses! Hij was er alleen maar als zij er ook was.''

Succes
Rosenmöller zelf spreekt echter van een groot succes. Volgens hem heeft PaVEM de allochtone vrouwen juist zichtbaar gemaakt. Met de Participatie-agenda 2010 is volgens hem een inhaalslag voor allochtone vrouwen in de komende vijf jaar in gang gezet. Ook Nezos Demirel, die het PaVEM-werk in een stichting moet voortzetten, deelt de mening van de voormalig GroenLinks-leider.

De meerderheid van het Pteam wil echter niets meer te maken hebben met de stichting die het PaVEM werk gaat voortzetten: ''Toen de PaVEM nog bestond hadden we al geen enkele autoriteit, laat staan nu. Wij gaan nu zelf een landelijke, kleurrijke vrouwenbeweging opzetten. PaVEM is mislukt'', aldus Mavis Albertina.