Bedreigde doedelzakspeelster huurt bodyguards in

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse doedelzakspeelster Jacqui Powell-Swinburne, alias Ryofu, heeft besloten bodyguards in te huren om haar 24 uur per dag te beschermen. Zij deed dit na meerdere bedreigingen te hebben ontvangen, aldus de BBC. Ryofu heeft in het Verenigd Koninkrijk een opvallende reputatie opgebouwd, door met haar traditionele instrument rockmuziek ten gehore te brengen. Zo zijn voor haar eerste cd, die binnenkort verschijnt, onder meer covers van Frank Zappa en Black Sabbath opgenomen.

Juist dit rockrepertoire lijkt nu de reden te zijn van de bedreigingen die zij ontving. Men vermoedt dat deze afkomstig zijn van liefhebbers van de meer traditionele doedelzakmuziek, die haar klaarblijkelijk niet kunnen waarderen. Die weerstand deert haar overigens niet: "Rockmuziek heeft altijd een rol in mijn leven gespeeld en ik houd van mijn instrument. Rock is het enige dat ik kan spelen en ik zie niet in waarom ik dat niet zou mogen doen", verdedigde de muzikante haar keuze.

Ryofu - Rockbabe met doedelzak
Ryofu - Rockbabe met doedelzak

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden hoe rockmuziek klinkt als deze met een doedelzak wordt uitgevoerd, luister dan even naar de samples op de site van Ryofu.