Televisieverslaafde vrouw gijzelt reparateur

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 44-jarige televisieverslaafde vrouw uit Pasco County, Florida, was zo wanhopig toen de reparateur aan huis vertelde dat haar tv-toestel onherstelbaar kapot was, dat ze de man in gijzeling nam.

De reparateur was al verschillende keren eerder bij haar langsgeweest om haar televisie te repareren, maar gezien de leeftijd van het apparaat waren alle pogingen vergeefs. Toen hij ook deze keer weer de vrouw daarover inlichtte en aanstalten maakte om te vertrekken, hield ze hem onder bedreiging van een pistool tegen: "Jij gaat niet weg voordat je de tv hebt hersteld!", beet de televisieverslaafde vrouw de overdonderde reparateur toe.

De man bleef kalm en besloot een onderhandelingspoging te wagen. Hij stelde de vrouw voor om zijn baas te bellen en haar een splinternieuwe tv regelen. De vrouw vertrouwde het voorstel echter niet en dacht dat de man de politie zou inschakelen. Daarop dreigde zij eerst hem neer te schieten en daarna zichzelf van kant te maken indien er politie bij zou komen. Pas toen hij een collega op kon bellen die haar een nieuwe tv beloofde, liet ze de man gaan. Eenmaal buitengekomen, lichtte hij alsnog de politie in.

De ingeschakelde politie heeft de vrouw gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Volgens haar echtgenoot, die tijdens het gebeuren niet thuis was, kampte de vrouw erg met de gevolgen van het vooruitzicht 'even zonder televisie te zitten' en zou de vrouw bovendien aan schizofrenie lijden. De vrouw zelf ontkent overigens de reparateur daadwerkelijk met een pistool te hebben bedreigd.