'Penisval' moet verkrachters afschrikken

Super7fighter had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEen soort van vaginaal ingebrachte 'penisval' moet verkrachters gaan afschrikken. Het apparaatje is een Zuid-Afrikaanse vinding van ontwerpster Sonette Ehlers. Ehlers kwam op het idee toen een verkrachte vrouw haar toevertrouwde dat zij wenste tanden in haar vagina gehad te hebben.

Het anti-verkrachtings-apparaatje wordt ingebracht als een tampon, en hecht zich met haken aan het mannelijk lid. Het is zo geconstrueerd dat alleen artsen het kunnen verwijderen van de penis. Het apparaatje komt in doosjes van tien op de markt, en gaat ongeveer tien cent per stuk kosten. Het voorkomt overdracht van bloed en sperma, zodat besmetting met aids wordt voorkomen.

Critici waarschuwen voor de wraak van verkrachters, als zij aan hun lid de gevolgen zien van het apparaat. Zelfs vrouwengroepen lieten weten niets in de 'penisval' te zien. "Dit vergroot juist het gevaar voor vrouwen, die tijdens een verkrachting al het nodige te verwerken krijgen. De regering moet de verkoop hiervan verbieden", stelt een slachtoffer, die tijdens een verkrachting tevens twee steekwonden opliep.

Een nationale commissie schatte onlangs dat 1,69 miljoen vrouwen per jaar worden verkracht in Afrika. Slechts 52.000 vrouwen doen aangifte. "Meer dan veertig procent van de slachtoffers zijn kinderen, en ongeveer 65 procent betreft groepsverkrachtingen", stelt Charlene Smith, een bekende vrouwenactiviste. De politie in het land staat niet bekend om een vrouwvriendelijke houding. Slachtoffers die wel aangifte doen trekken deze vaak weer in als aan hun ouders een schadevergoeding is betaald.