'Vrouwelijk orgasme genetisch bepaald'

Afwas en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het vrouwelijk orgasme zou wel eens genetisch bepaald kunnen zijn. Britse wetenschappers deden onderzoek onder 1397 tweelingen met een leeftijd van 19 tot 83 jaar. Daaruit zou blijken dat tussen de 34 en 45% van de variatie in het vermogen om klaar te komen bij vrouwen, kan worden verklaard door genetische verschillen. Eerdere onderzoeken verklaarden het verschil eerder aan culturele, religieuze en psychologische factoren.

De wetenschappers concludeerden dat eeneiige tweelingen beduidend minder problemen hebben met klaarkomen dan twee-eiige. Volgens de onderzoekers is het daardoor zeer aannemelijk dat het vermogen om klaar te komen, een erfelijke kwestie is.

Ook blijkt uit het onderzoek dat 12 tot 15% van de vrouwen helemaal géén orgasme kan krijgen, tegen 2% van de mannen. Bovendien hebben mannen gemiddeld slechts 2,5 minuut nodig om tot een hoogtepunt te komen, tegen 12 minuten bij vrouwen.

De onderzoekers zeggen wel dat het al dan niet kunnen klaarkomen óók wordt bepaald door factoren als stress, migraine, bloeddruk en depressie, waarvan ook al wordt vermoed dat ze erfelijk zijn.