Donderdag staking van gemeenteambtenaren

Icoon Binnenlands nieuws Gemeenteambtenaren zullen komende donderdag massaal het werk neerleggen tijdens een 24-uursstaking. De staking, die het idee is van de vakbonden, is het gevolg van vastgelopen CAO-onderhandelingen. Door de staking gaan veel loketten dicht, rijdt er geen openbaar vervoer in Amsterdam en Utrecht en draaien de hulpdiensten een zondagsdienst.

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO liepen eind april definitief stuk doordat beide partijen het niet eens konden worden over de looneisen en het 'functioneel leeftijdsontslag' (FLO). Sindsdien worden er al af en toe lokale stakingen georganiseerd door gemeenteambtenaren, zoals vorige week in het openbaar vervoer van Amsterdam.

De bonden roepen alle ambtenaren op om aanstaande donderdag naar een grote manifestatie op het Museumplein in Amsterdam te komen. Tijdens de manifestatie, waar zo'n 10.000 actievoerders worden verwacht, zullen diverse bestuurders van de vakbonden een toespraak houden. Ook staat er een optreden van een dj op het programma.