De Mol noemt tv-zender 'Talpa'

M.Picanto, BVO, Impry, gordeldier en SmartEinstein hadden ons via de nieuws-submit te melden:

TalpaDe nieuwe televisiezender van John de Mol zal 'Talpa' gaan heten, wat Latijn is voor Mol. Het investeringsbedrijf van De Mol heet ook zo. Het bedrijf zou het station aanvankelijk 'Tien' noemen, maar dat werd vorige week verboden omdat die te veel zou lijken op 'TV 10'. De rechten op die naam liggen bij SBS.

Volgens het managment van het bedrijf was 'Talpa' altijd al de tweede naam op het lijstje. Toch vinden ze het onverteerbaar dat de rechter in kort geding de naam Tien afkeurde. In een bodemprocedure probeert Talpa daarom gelijk te krijgen. De inhoud van de zender zal verder niet veranderen.

Er was afgelopen donderdag na de bekendmaking van het vonnis wel paniek in de tent. Raadsmannen van Talpa en SBS Broadcasting (SBS6, Net5 en Veronica) gingen om tafel zitten om een oplossing te zoeken. Volgens een Talpa-woordvoerder zou SBS toen gezegd hebben dat ze bereid waren de naam Tien voor 5 miljoen euro te verkopen aan Talpa. De Mol ging daar niet op in. SBS weigert te zeggen of die lezing van Talpa klopt of niet.

De nieuwe zender presenteert zich maandag 27 juni officieel in Hilversum aan de advertentiewereld en de pers.