Tennis: Uitslag Finale Roland Garros

Icon Sport - Tennis De 19-jarige Spanjaard Rafael Nadal heeft het Grand Slamtoernooi van Roland Garros gewonnen. Hij won met 6-7 6-3 6-1 7-5 van de Argentijn Mariano Puerta na een finale van hoog niveau.

In de allereerste set is het meteen Nadal die de service van Puerta breekt. Op 3-1 en 15-40 voor Nadal op de service van Puerta vraagt de Argentijn om een blessurebehandeling aan zijn bovenbeen. Puerta houdt zijn service en breekt zelfs Nadal en komt terug tot 3-3. Het blijft gelijk op gaan tot 6-6, dus moet een tie-break de beslissing brengen over de eerste set van de finale van Roland Garros. Deze wordt na een aantal geweldige punten gewonnen door Puerta, met 8-6.

In de tweede set begint Nadal, die voor het eerst deelneemt aan Roland Garros, meteen sterk met een break in de vierde game: 3-1. Verder komen er deze set geen breaks, dit resulteert in een 1-1 stand in sets na een 6-3 setstand voor Nadal in de tweede. In de derde set breekt Nadal meteen in de eerste game. In de vijfde game breekt de Spanjaard nogmaals, net als in de zevende game, wat leidt tot een makkelijke setwinst met 6-1 en een 2-1 voorsprong.

De vierde set begint voor Puerta beter, hij breekt Nadal meteen, maar Nadal ziet de overwinning steeds dichterbij komen en maakt gelijk de 1-1. Beide gravelbijters blijven fantastisch spelen, met geweldige rally's, veel dropshots en vooral veel power, van beide kanten. Tot 4-4 ging het gelijkop. Toen verloor Nadal zijn service waardoor Puerta voor de setwinst kon serveren. Hij kreeg drie setpoints, maar deze werkte Nadal allemaal weg. Hij brak Puerta en kwam weer terug tot 5-5. Nadal hield vervolgens zijn service en was nu nog één game verwijderd van de winst op zíjn toernooi. Puerta moest zijn service houden, dit lukte hem niet, op het eerste matchpoint was het een feit: de als vierde geplaatste Rafael Nadal wint het Grand Slamtoernooi van Roland Garros 2005 na een geweldig toernooi.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl