'Al-Zarqawi is dood'

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Al-Zarqawi, de leider van al-Qaeda in Irak, is dood. De soennitische sjeik Ammar Abdel Rahim Nasir uit de Iraakse stad Fallujah heeft deze mededeling gedaan tegenover tegen de Saudische internetkrant Al-Medina. Volgens hem is Abu Musab al-Zarqawi, zoals de van oorsprong Jordaanse terroristenleider voluit heet, vorige week vrijdag al overleden. Het in ItaliŽ gevestigde internationale persbureau Adnkronos International meldde dit gisteren eveneens op zijn website.

Sjeik Nasir wist verder al te vertellen dat het lichaam van al-Zarqawi op de begraafplaats van Fallujah is begraven. Tijdens de meest recente vuurgevechten die zich rond die stad hebben afgespeeld, zouden het de opstandelingen er voornamelijk om te doen zijn geweest het graf van hun leider te beschermen tegen Amerikaanse militairen in die regio.

Nasir bevestigde verder het verhaal dat al-Zarqawi ongeveer drie weken geleden zwaargewond was geraakt tijdens hevige gevechten in Ramadi en dat hij daarvoor in een ziekenhuis in Ramadi was behandeld aan een ernstige bloeding in de ingewanden, door twee artsen die daar speciaal voor uit Bagdad waren gehaald. De artsen hadden de bloeding destijds weten te stoppen, maar de afgelopen week verslechterde de toestand van al-Zarqawi, waarna hij vrijdag overleed.

Naar aanleiding van het bericht dat al-Zarqawi zich in een ziekenhuis in Ramadi zou bevinden, hebben de Amerikaanse legereenheden alle ziekenhuizen in die regio uitgekamd, maar ze troffen hem toen niet aan.

Het recht om het overlijden van al-Zarqawi 'officieel' te melden is volgens Nasir overigens voorbehouden aan het leiderschap van al-Qaeda in Afghanistan en Osama bin Laden.