Rosenm÷ller stort deel vergoeding terug

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Een maand nadat er flinke ophef ontstond over de vergoeding die Paul Rosenm÷ller kreeg voor zijn werkzaamheden als voorzitter van de commissie Pavem, is bekend gemaakt dat hij een deel van zijn vergoeding terug stort. Het gaat om een bedrag van 25 duizend euro, die wordt terug gestort op de rekening van het ministerie van Sociale Zaken. Een woordvoerder van minister Aart Jan de Geus heeft dit gisteren medegedeeld.

Rosenm÷ller kreeg, onder andere uit eigen kring, forse kritiek te verduren, toen bekend werd dat hij voor zijn commissiewerk, ÚÚn dag werk per week, een vergoeding van 1360 euro kreeg. Hierdoor ontving hij een 'maandsalaris' bijna 5900 euro, waar maximaal 4150 euro is toegestaan. Dat is de helft van het maandinkomen van iemand uit de hoogste ambtelijke schaal.

Naar aanleiding van alle ophef is het ministerie van Sociale Zaken is begonnen om de regelingen over vergoedingen bij de verschillende departementen nog eens op een rij te zetten en kritisch te beoordelen. Rosenm÷ller wilde dat volgens de Geus echter dat niet afwachten en heeft vervolgens 'een persoonlijke keuze gemaakt' door het geld deels terug te storten.

De tijdelijke commissie Pavem werd op 1 juli 2003 ingesteld om de participatie van allochtone vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. De commissie, waarin ook prinses Mßxima zit, wordt op 1 juli aanstaande ontbonden, na het geven van een eindadvies. De Geus benadrukt dat de commissie tot op heden 'goed werk heeft geleverd'.