[update] Talpa mag 'Tien' voor 5 miljoen hebben

yohan.nl, pberends en Ali Salami hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsTalpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft van concurrent SBS Broadcasting het aanbod gekregen de naam 'Tien' voor vijf miljoen euro te kopen. Eerder vandaag besloot een rechter dat Talpa deze naam niet mag gebruiken, omdat deze teveel lijkt op TV10, waarvan de rechten liggen bij SBS.

Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa, bevestigde vanavond dat SBS het aanbod had gedaan. Behalve de geldsom wil de omroep dat Talpa het aangekochte programma Expeditie Robinson het komende jaar niet op de buis brengt. Expeditie Robinson werd voorheen door Net5 uitgezonden, dat onderdeel is van SBS Broadcasting.

Volgens Notermans heeft Talpa het aanbod afgewezen. Hij vertrouwt op een hoger beroep die het mediabedrijf gaat aanspannen. "Wij denken dat wij gelijk hebben en de naam Tien gewoon moeten kunnen gebruiken. Dit aanbod sterkt ons in die mening want de naam is gewoon te koop. Zo heilig is de titel dus ook weer niet voor SBS. Wij nemen het aanbod dus niet in overweging en verzinnen ondertussen een andere naam voor de zender", aldus Notermans.

Update
SBS Broadcasting ontkent de berichten van gisteren dat het de naam Tien te koop aanbiedt aan Talpa. Volgens een woordvoerder van SBS heeft juist Talpa het initiatief genomen voor nieuwe onderhandelingen. Ook de eis dat Talpa Expeditie Robinson voorlopig niet mag uitzenden wordt door SBS ontkend. "Het is flauwekul dat we Tien willen ruilen tegen Expeditie Robinson, want daar loopt nog een juridische procedure over. Wat het genoemde bedrag betreft: wij doen nooit mededelingen over lopende gesprekken", zo zegt een woordvoerder in De Telegraaf.