Tv-ploeg Vermist in SyriŽ opgepakt

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsEen tv-ploeg van het Tros-programma Vermist is vorige week vrijdag in de Syrische hoofdstad Damascus opgepakt. Presentator Jaap Jongbloed was daar om een Groningse vrouw te helpen om haar twee kinderen te zoeken, die volgens de vrouw vorig jaar zijn meegenomen door hun Syrische vader.

Een dag voor de arrestatie was er een hevige confrontatie met de man in kwestie, zo meldt een woordvoerder van de omroep. Nadat de vader enigszins gekalmeerd leek werd er een afspraak met hem gemaakt om een dag later bij hem thuis te komen praten. Toen Jongbloed en zijn ploeg voor de deur van de man stond werden ze echter door de politie aangehouden en naar een politiebureau afgevoerd.

In een onbewaakt moment wist Jongbloed echter contact te leggen met de Nederlandse ambassade, die de arrestanten na bemiddeling weer vrij wist te krijgen. Het is niet voor het eerst dat de Nederlandse tv-maker opgepakt wordt in het buitenland, vorig jaar werd hij gearresteerd in het Turkse Istanbul toen hij de helpende hand bood bij een poging tot hereniging tussen een Iraanse vrouw en haar door haar vader ontvoerde dochter.