Jan Marijnissen (SP) niet naar de stembus

Icoon politiek binnenland nieuwsSP-leider Jan Marijnissen kan bij het referendum over de Europese Grondwet niet persoonlijk zijn stem uitbrengen. De politicus is geveld door een hernia, en heeft daar zoveel last van dat hij voorlopig plat moet blijven liggen. Op zijn weblog meldt de SP'er dat dochter Lilian voor hem zal stemmen.

Het is niet voor het eerst dat Marijnissen, die sinds 1986 de SP leidt, te kampen heeft met rugklachten. In een column op de site van de NOS beschrijft de SP'er dat hij twintig jaar geleden liggend campagne voerde bij verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat zat er dit keer niet in. Partijgenoot Harry van Bommel nam in de laatste weken al grotendeels de taken van zijn fractievoorzitter over.

"Uitgeschakeld zijn tijdens een campagne is zo ongeveer het ergste wat me kan overkomen", meldde Marijnissen deze week op zijn weblog. Afgelopen zaterdag moest hij tevens een congres van zijn partij aan zich voorbij laten gaan. Het is niet bekend wanneer hij weer aan het werk kan gaan.

Jan Marijnissen

-
Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005