Man dreigt zichzelf op te blazen

mrdoctor en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige man heeft zich vanochtend opgesloten in een woning aan de Zoetmanstraat in Maastricht en dreigde zichzelf en het huis op te blazen. De woning behoorde toe aan zijn 45-jarige vrouw, met wie de man in scheiding ligt. De politie wist de man na twee uur aan te houden.

De Maastrichtenaar kwam de woning van zijn vrouw rond half zeven binnen via de achterzijde. Hiervoor sloeg hij een ruit in, aangezien hij niet meer in het bezit was van een sleutel. De vrouw kon met haar kinderen, een jongen van twintig en een meisje van negen jaar oud, naar een slaapkamer aan de voorzijde van de woning te vluchten. Ze wisten zich daar te verstoppen totdat hulpverleners hen met een ladder in veiligheid konden brengen.

De politie gaf het energiebedrijf intussen de opdracht om de gastoevoer stop te zetten. Gevreesd werd dat de Maastrichtenaar met behulp van gas de boel zou laten exploderen. De man bleek geen explosieven te hebben. Rond half negen wisten onderhandelaars hem over te halen zich over te geven. De verdachte is ingesloten en wordt nu verhoord.

De Zoetmanstraat was tijdens het incident afgesloten. De aanleiding van de hele zaak zou in de relationele sfeer liggen. Het is verder onduidelijk of de man zijn vrouw en kinderen heeft bedreigd.