Mysterieuze 'pianoman' mogelijk Tsjech

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse krant The Independent weet vanochtend te melden dat de mysterieuze 'pianoman' mogelijk een Tsjech is, die luistert naar de naam Tomas Strnad. Een oude jeugdvriend die hem van de foto's herkende meent dat een opvallende moedervlek op het lichaam van de tot nog toe onbekende pianovirtuoos dat zal bewijzen.

Het is tot op heden nog steeds volkomen onduidelijk wat de identiteit is van de man die zeven weken geleden in Kent, in een drijfnat kostuum werd aangetroffen, is. De geheimzinnige man sprak tot nu toe geen woord, maar bleek prachtig piano te kunnen spelen. Oproepen in de media, onder meer aan Europese orkesten, hebben tot nu toe niets opgeleverd.

De Tjech Klaudius Kryspin denkt het echter zeker te weten; de man is zijn uiterst verlegen jeugdvriend, die jaren terug al urenlang pianoconcerten van Chopin en Liszt uit het hoofd speelde. Enige jaren terug verloren de twee echter elk contact met elkaar.

Uit een vergelijking van de huidige foto's met foto's uit 1983 die Kryspin toonde, blijkt volgens The Independent dat er inderdaad een gelijkenis bestaat. Kryspin verdient zelf z'n sporen in de Tjechische rockscene, als drummer in een van de populairste rockbands van Tsjechië.

De \'pianoman\'. Foto: © EPA
De tot nu toe nog onbekende 'pianoman'.
Foto: © EPA