Holocaust-spotje VVD toch op tv gekomen

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het zeer omstreden spotje van de VVD om de kiezer te bewegen vóór de Europese Grondwet is toch nog per ongeluk op de televisie uitgezonden. Onder meer de regionale zender RTV Drenthe zond het spotje uit waarin de VVD-leden van het Europees Parlement verwijzen naar de holocaust.

Dit is gebeurd terwijl de VVD eind vorige week het spotje na hevige kritiek op het laatste moment had teruggetrokken. De uitzending van de reclame is gebeurd door een menselijke fout. Daarvoor hebben de Publieke Regionale Omroepen middels een verklaring excuses aangeboden.

In het spotje, bedoeld voor de regionale omroepen, kwamen de vier europarlementsleden van de VVD aan het woord. Daarin toonden ze onder andere beelden van de holocaust en Srebrenica. Via deze weg poogden ze de Nederlandse kiezer te overtuigen van het belang van Europa en van een JA bij het referendum over de grondwet.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.