Student voert kruistocht tegen kerstman

Icoon opmerkelijk nieuwsInwoners van de Schotse stad Glasgow zullen raar op hebben gekeken toen ze het nieuwste project van een kunststudent te zien kregen. In de stad is een billboard geplaatst waarop staat vermeld dat de kerstman ťcht niet bestaat. Verder wordt de kindervriend afgeschilderd als werktuig van het kapitalisme.

De reclameposter, met slogans als "Stop met het liegen tegen uw kinderen wat betreft de kerstman", en "De kerstman geeft meer cadeaus aan rijke dan aan arme kinderen", is bedacht door de 22-jarige Darren Cullen, een laatstejaarsstudent aan de plaatselijke kunstacademie. Hij maakte het 'kunstwerk' ter afsluiting van een vierjarige opleiding. Het project had vorige maand al af moeten zijn maar toen een van de financiers ontdekte wat de strekking van de poster was, trok deze zich terug uit het project. De ontstemde kunstenaar zocht zijn heil bij een ander mediabedrijf dat wel wilde meewerken.

Het stigmatiseren van de kerstman is Cullen niet vreemd. In zijn portofolio is onder andere een poster opgenomen, waarop de kerstman "Ik doodde Jezus" zegt. Ook zijn er diverse kleine affiches en stickers te vinden waarmee de kunstenaar ouders wil waarschuwen dat de kerstman zo ver mogelijk van kinderen vandaan moet blijven.


Met dank aan scannerrob die dit bericht meldde via de nieuws-submit