'Wilders wil alleen met VVD debatteren'

Icoon politiek binnenland nieuwsGeert Wilders zal niet deelnemen aan het tv-debat over het grondwetreferendum dat aanstaande maandag door Twee Vandaag wordt uitgezonden. Het Kamerlid dat zich afscheidde van de VVD zou aanvankelijk de degens kruizen met zijn voormalige 'baas' Jozias van Aartsen, maar daar had de laatste weinig trek in.

De Economische Faculteitsvereniging van de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EFR), die het debat organiseert, bedacht als alternatief een tweestrijd tussen D66-voorman Boris Dittrich en Wilders, maar daar voelde de ex-VVD'er weer niets voor. Hij liet de organisatie weten van het debat af te zien. "We hadden de uitnodigingen en posters al gedrukt. Jammer. Wilders was alleen maar uit op het afbreken van de VVD, terwijl ik vind dat je vooral je eigen punten moet verkopen", reageerde een teleurgestelde Robin Pasmans, woordvoerder van de EFR.

In plaats van Wilders en Dittrich zullen nu Van Aartsen en LPF'er Gerard van As tegenover elkaar komen te staan. Verder zullen Jan Marijnissen (SP) en Wouter Bos (PvdA) voor een linkse broedertwist zorgen, en André Rouvoet (CU) en Maxime Verhagen (CDA) voor een christelijk onderonsje. Kaarten voor het debat, dat plaatsvindt in de Aula van de Erasmus Universiteit, zijn inmiddels uitverkocht.

-
Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005
Submitter:  Bron: Vrij Nederland