Consul Ethiopië als terrorist aangehouden

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag heeft de politie gisteren de consul van Ethiopië gearresteerd omdat zij meenden met een terrorist van doen te hebben. De agenten dachten dat de heer T. Demeke Abebe het voorzien had op VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali.

Na enkele uren in de cel bleek dat Demeke Abebe geen kwaad in de zin had, en werd hij met excuses weer vrijgelaten. Een politiechef deelde hem daarbij mede dat er een anonieme telefonische tip was binnengekomen dat op straat een man liep met een bom voor Hirsi Ali in zijn tas.

Abebe zegt zeer hardhandig te zijn gearresteerd. Politiemensen in burger werkten hem op brute wijze tegen de grond en voerden hem geboeid af: ''Ik werd met mijn gezicht tegen het asfalt gedrukt. Ik heb verwondingen en meerdere blauwe plekken en voel pijn in nek en borst. Daarnaast ervaar ik de gebeurtenissen als een schande.''

Demeke Abebe, die in het bezit is van een diplomatiek paspoort en sinds 2001 in Nederland verblijft, dient vandaag een klacht in tegen de Haagse politie. Hij wil schadevergoeding en officiële verontschuldigingen van de overheid.