F1: Doornbos aan de kant op NŘrburgring

De Nederlandse coureur Robert Doornbos zal tijdens de vrijdagtests voor de Grand Prix van Europa niet meer in actie komen voor zijn team Jordan. Het team heeft gekozen voor het inzetten van de meer ervaren testcoureur Franck Montagny. Het is onduidelijk of Doornbos later dit seizoen nog wel in actie zal komen in de vrijdagtrainingen.

Voor de eerste zes races van het Formule 1-seizoen reed Doornbos de vrijdagtrainingen en met goede resultaten. De jonge Nederlander was regelmatig sneller dan zijn teamgenoten. Het team heeft echter voor de komende race gekozen om Doornbos te vervangen door Montagny. De Fransman heeft in de afgelopen jaren veel getest voor het Renault-team en wordt gesteund door Renault-teambaas en coureursmanager Flavio Briatore.

Het management van Robert Doornbos gaat er voorlopig vanuit dat de Nederlandse coureur na de Grand Prix van Europa nog wel in de vrijdagtests in actie zal komen. Ook gaan de gesprekken over een racecontract voor 2006 bij Jordan door. Uitspraken van directeur Colin Kolles van Jordan lijken er echter op te duiden dat Montagny in ieder geval de komende races de vrijdagtests zal rijden.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard ook op onze FOK!F1-Manager.