Deel veerboten Middellandse Zee onveilig

Een deel van de veerboten op de Middelandse Zee is onveilig en ook een aantal veerdiensten tussen sommige Canarische eilanden voldoet niet aan de standaardeisen. De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, presenteerde vandaag haar bevindingen na het testen van dertig passagiersschepen. Nog steeds zijn er drijvende doodkisten onderweg, concludeerde de ADAC.

Het schip Penelope A, varend tussen Mykonos en Rafina, kreeg de beoordeling 'slecht'. Op het schip van rederij Agoudimos Lines, dat overigens sowieso niet in goede staat verkeert, waren geen kinderzwemvesten aanwezig en bovendien waren de nooduitgangen geblokkeerd. De Snav Sicilia, die tussen Napels en Palermo (Sicilië) vaart, en de Volcán de Tenagua, varend tussen de Canarische eilanden Tenerife en El Hierro, werden beoordeeld als 'matig'.

Gelukkig kon de ADAC een aantal boten ook voorzien van de beoordeling 'goed', zoals de geteste veerboten op de Oostzee. De Color Fantasy tussen het Duitse Kiel en Oslo werd zelfs als zeer goed bestempeld.